Privacyverklaring de Gast Centraal

De Gast Centraal verwerkt persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Op deze pagina lees je wat er gebeurt met jouw gegevens.

de Gast Centraal
Auxiliastraat 3
6852 SE Huissen
welkom@degastcentraal.nu

Deze verklaring is van toepassing op de website de Gast Centraal en alle subdomeinen, maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt. Heb je vragen over deze privacyverklaring, stuur dan een mailtje.

Gebruik van jouw persoonsgegevens

Op de website degastcentraal.nu en bij het afnemen van diensten en producten van de Gast Centraal laat je (persoons)gegevens achter.

De Gast Centraal vraagt alleen om de meest noodzakelijke gegevens. Je mailadres is nodig om je bijvoorbeeld een e-book of uitnodiging voor een online training te kunnen sturen; je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren.

Persoonsgegevens

Welke persoonsgegevens de Gast Centraal verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website (denk aan reageren op en delen van artikelen, e-book aanvragen) en van de producten / diensten die je afneemt:

  • voornaam
  • achternaam
  • mailadres
  • telefoonnummer
  • adresgegevens
  • bedrijfsnaam
  • btw-nummer
  • bankrekeningnummer
  • technische gegevens zoals MAC-adres en zogeheten identifiers in cookies
  • gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • persoonlijke informatie die je vrijwillig deelt in een reactie op een blogartikel, via het contactformulier of een ander formulier

Doeleinden

De Gast Centraal verwerkt deze gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

  • zodat je gebruik kan maken van alle functies op de website
  • om je te bellen of te mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren, je een factuur te kunnen sturen of antwoord te geven op vragen
  • om jou te informeren over wijzigingen van onze producten en diensten
  • voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (en elke mail bevat een uitschrijflink)
  • om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren

De Gast Centraal is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijv. bepaalde gegevens nodig voor de belasting.

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar

De Gast Centraal heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikt de Gast Centraal ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op om deze informatie te laten verwijderen.

Bewaartermijn

De Gast Centraal bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk.

Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan blijven je gegevens nog max. 1 maand in het systeem staan. Websitedata zijn maximaal 24 maanden inzichtelijk, maar deze zijn niet naar jou te herleiden omdat deze data geanonimiseerd worden opgeslagen.

Voor de administratie geldt de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar.

Persoonsgegevens delen met derden

De Gast Centraal verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt het bedrijf gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Voorbeeld: de Gast Centraal maakt gebruik van een externe partij voor de afhandeling van betalingen, het team van de Gast Centraal handelt vragen van (potentiële) klanten af en je gegevens liggen opgeslagen in een e-mailmarketingsysteem.

Bij het verstrekken van jouw gegevens aan een externe partij legt de Gast Centraal in een bewerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt en worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt de Gast Centraal voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen.

Cookies en profilering

Een cookie is een klein informatiebestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De Gast Centraal gebruikt functionele, analytische en marketing cookies.

Door jouw gegevens – handmatig of met behulp van cookies – te combineren, kan de Gast Centraal jou gerichtere content sturen en beter aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten die je al hebt gekocht. Bij jouw eerste bezoek aan de Gast Centraal.nu ben je geïnformeerd over de cookies die de Gast Centraal gebruikt en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies. Die toestemming is met een cookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookiemelding krijgt.

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet de Gast Centraal hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen.

Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. In theorie is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over iemand te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan. Toch maakt de Gast Centraal voor de zekerheid gebruik van IP-masking. Google verwijdert de laatste cijfers van IP-adressen voordat deze worden gebruikt en opgeslagen. De gegevens komen dus niet terecht bij Google.

Marketing of tracking cookies

Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Mailchimp

De Gast Centraal gebruikt e-mailmarketingsysteem Mailchimp voor het versturen van e-mails. Als je bijv. een e-book aanvraagt, komen je gegevens terecht bij deze externe partij.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in mijn e-mailmarketingsysteem en dit gaat via de servers van Mailchimp. Meer informatie over het privacybeleid van Mailchimp vind je hier

OneDrive

De Gast Centraal gebruikt One Drive om gegevens te kunnen delen met het team. Deze gegevens zijn volledig beschermd via Microsoft.com. Wil je weten hoe zij omgaan met gegevens, bekijk de privacy van Microsoft.com.

Social media

Je kan eenvoudig berichten van de Gast Centraal delen. Social share buttons werken met cookies. De Gast Centraal heeft geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Wil je weten hoe zij omgaan met gegevens, bekijk de privacy policy van LinkedIn |Instagram

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Wanneer je bent ingeschreven voor mijn inspiratiemails of een download hebt aangevraagd en in de toekomst geen e-mail van mij wil ontvangen, dan kan je altijd met één klik uitschrijven. Je e-mailadres wordt dan binnen 30 dagen uit mijn bestand verwijderd en zal niet worden bewaard. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden, stuur dan een e-mail.

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar welkom@degastcentraal.nu.

Beveiliging

Met up-to-date beveiligingsmaatregelen beperkt de Gast Centraal de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd. De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden.Wanneer je bent ingeschreven voor mijn inspiratiemails of een download hebt aangevraagd en in de toekomst geen e-mail van mij wil ontvangen, dan kan je altijd met één klik uitschrijven. Je e-mailadres wordt dan binnen 30 dagen uit mijn bestand verwijderd en zal niet worden bewaard. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden, stuur dan een e-mail.

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar welkom@degastcentraal.nu.

Heb je een klacht?

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door de Gast Centraal.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Huissen, 27 maart 2019